Svijet

Ronilac koji je spašavao tajlandske dječake izgubio se u pećini, morali i njega spašavati

Britanski ronilac koji je lani učestvovao u spektakularnoj akciji spašavanja tajlandskih dječaka iz poplavljene pećine, i sam je morao da bude spašen iz pećine u američkoj saveznoj državi Tenesi, objavili su američki mediji.

Džoš Brečli spašen je iz pećine Mil Pond blizu Nešvila u srijedu naveče. Dobro se osjeća i odbio je ljekarsku pomoć, objavila je lokalna mreža “WRCBTV”.

Loading...

Bio je u maloj grupi britanskih ronilaca koji su istraživali pećine nekoliko dana, objavila je agencija za hitna stanja.

Grupa je uočila da Brečlija nema u utorak i počela je potragu za njim isprva sama, a kada je istekla ponoć obratila se za pomoć. Uvježbani ronilac krenuo je u potragu i uspio da ga pronađe u večernjim satima u srijedu.

Ronilac Ed Sorensen rekao je na konferenciji za novinare da je očekivao najgore kada se spustio u pećinu zbog niskih temperatura i mraka, javlja “NBC News”.

“Uglavnom u akcijama spašavanja, kada uđem spašavati, osobe su histerične, paniče i čine stanje opasnim za mene”, objasnio je Sorenson.

“Ali Brečli mi je pomagao u akciji spašavanja. Bio je maksimalno miran. Rekao je: Hvala ti. Hvala ti. Ko si ti?”, dodao je Sorensen.

Brajan Krebs, član Službe spašavanja okruga Čatanuga Hamilton koja je bila poslana u pomoć, rekao je da je u akciji trebalo da se roni 120 metara uskim prolazom.

(Radiosarajevo.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!