Društvo

“STAVLJENA NAM JE META NA ČELO” Nije odobren skup “Pravda za Davida” 21. aprila na Trgu Krajine

Policija nije izdala dozvolu za održavanje mirnog skupa „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjaluci 21.aprila, navode iz istoimene grupe.

Iz grupe “Pravda za Davida” poručuju da je dozvolu za održavanje mirnog okupljanja tražilo fizičko lice, kao što je to bilo i u prethodnom slučaju, kada takođe nije dozvoljen skup na trgu.

Loading...

– Ovaj put zahtjev nije predala grupa „Pravda za Davida“, nego je predalo građansko civilno lice. Dobijena je odbijenica identična prošloj. Razlog 25.decembar, 30.decembar, nemiri i ostalo. Pa mogli su se bar udostojiti da napišu zbog Dana Banjaluke, zbog svega planiranog da nije odobreno, već je tačno i decidno napisano. Znači da grupa „Pravda za Davida“ nije tačno ono što kaže ministar, da se mi imamo pravo okupiti. Mi smo etiketirani, stavljena nam je meta na čelo i nemamo pravo da se okupimo – kazao je Dragan Dabić iz Pravde za Davida.

Dabić kaže da je odbijenica jasna poruka i stav da građani nemaju pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo i da podignu glas. Poručio je da je 21. april određen kao termin jer su željeli da podsjete na prvi veliki skup koji se održao prije tačno godinu dana zbog nerazjašnjenog ubistva Davida Dragičevića, prenosi BN.

Uprkos nedopuštanju okupljanja na Trgu Krajine, građani su nastavili mirno okupljanje ispred hrama Hrista Spasitelja i 389. dan poručili da odustajanja nema.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!