Hronika

Tijelo dječaka našli po fotografiji s Facebooka

DOBOJ – Fotografiju starog kamenoloma, u čijem podnožju je u srijedu naveče pronađeno njegovo beživotno tijelo, petnaestogodišnji Ahmed Hidić iz Doboja je nedavno objavio na svom profilu na društvenim mrežama, što je bio trag koji su u školi i policiji pratili dok su satima tragali za njim.

Pronađen je u podnožju stijene visoke 56 metara bez znakova života, a pored tijela su, saznajemo od našeg izvora, nađene njegove raspertlane patike, dok su jakna i đačka torba sa knjigama bili na vrhu stijene.

Petnaestogodišnjak, inače učenik devetog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”, u srijedu se požalio na glavobolju i zamolio nastavnika da ga pusti sa časa, pa je iz škole izašao oko 16.30.

“U srijedu oko 20.30 nas je majka obavijestila da se dijete nije pojavilo kod kuće i da je nestalo. Došli smo u školu i pregledali video-nadzor. Utvrdili smo da se kretao glavnom ulicom prema gradskom mostu. Takođe, od učenika smo dobili neke informacije da je posjećivao to mjesto i da se tu slikao, imao je neke slike objavljene i s policijom smo podijelili te informacije”, izjavio je juče za “Nezavisne” Vedran Gligorić, direktor škole.

Čas muzičke kulture, koji je držala Dajana Desnica, bio je zadnji kojem je prisustvovao, a iako se nešto kasnije požalio na glavobolju, nastavnica se prisjetila da je bio raspoložen i da ju je pitao za tip njenog telefona.

“Pričali smo o ekskurziji koja nam sledi. Šalila sam se s njim, celi razred se šalio i nikakvih problema nije bilo. To je dete koje je vrlo dobar učenik i nikada nije napravio problem, omiljen u društvu, pogotovo među devojčicama. Izrazito šarmantno, pristojno i vaspitano dete”, kaže Desnica.

Đaci i nastavnici su šokirani, a posebno razredni starješina Dara Pašić, koja je o učeniku pričala biranim riječima.

“Nikakvih naznaka nije bilo da bi mogao bilo šta da uradi. S roditeljima je bila dobra saradnja, jedino što nam niko nije rekao da je dijete imalo neki zdravstveni problem, a ispostavilo se da je imalo. U utorak sam imala čas kod njih, dijete je bilo veselo, planirali smo matursku zabavu i određivali kome će biti pratilac”, kaže Pašićeva.

Kako nezvanično saznajemo, dječak je bolovao od epilepsije. Taj dan kad je nestao, brzo se društvenim mrežama proširila ta vijest.

Osim Ahmeda, u “Dositej Obradović” idu i njegovi brat i sestra. U ovoj školi saznajemo da je dječak osam razreda završio u “Vuku Karadžiću”, te da se tek prošle godine prebacio u tu školu.

Iako zasad neke stvari upućuju možda i na samoubistvo, Mladen Simić, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, je oprezan te kaže da će tek nakon što se izvrši obdukcija i obave vještačenja moći reći o čemu je riječ.

“Izuzećemo krv i određene tragove, procijenićemo šta je još potrebno i da li su potrebna dodatna vještačenja”, kazao je Simić, a od patologa dr Ljubomira Curkića saznajemo da će obdukcija biti rađena danas.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!