Sport

Tomić: Odlučile su nijanse, vjerujem da možemo do titule

Crvena zvezda nije uspjela da u Podgorici dođe do pobjede kojom bi vratila titulu ABA šampiona. Beograđani su u četvrtoj utakmici pokleknuli u finišu 80:84, a tokom meča su ispustili i 10 poena razlike, tako da će sad na domaćem parketu u ponedjeljak pokušati doći do trijumf i plasmana u Evroligu.

Loading...

U finišu Zvezda nije imala rješenje za presing Budućnosti. Nisu gosti uspjeli da opet spuste loptu na centre kao u prvom dijelu, a onda su sa nekoliko loših napada (prodor Dobrića, izgubljene lopte Riversa i Odže) dali domaćem timu mogućnost za preokret. Podgoričani su to iskoristili da igrom dva na dva i prodorima Kola dođu do izjednačenja u seriji.

“Mislim da smo kontrolisali utakmicu 26 minuta što pokazuje i statistika, ali Džeksonova i Klarkova trojka su donijele sigurnost Budućnosti. Odlučili su mali detalji. Moramo zaboraviti ovaj meč, imamo petu utakicu na domaćem parketu i treba to da iskoristimo odigramo bolje i osvojimo ABA ligu”, rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Novinare u Podgorici je interesovalo i da li će neko od povrijeđenih košarkaša biti u sastavu.

“Za Reglanda i Perperoglua ćemo vidjeti u zadnjem trenutku. Ne tražim alibi niti sam ih spominjao ni kad su se povrijedili. Mi imamo tim i ostaje nam da se spremimo za peti meč. Sigurno da atmosfera uticala na utakmicu igrali smo na gostovanju. Odigrali smo dobro i detalji su odlučili. U drugom poluvremenu posebno u zadnjoj četvrtini Budućnost nas je otjerala na pola terena. Znali smo da će biti pritisak, željeli smo da primimo loptu na liniji za tri poena ali nismo usjeli. U prvom dijelu smo igrali na centre, dok u drugom nismo uspjeli da to spustimo igrali smo više spolja”, dodao je Tomić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!