Društvo

Višković: Haliloviću i Veselijevoj izreći najstrožu kaznu za ubistvo dječaka

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje od Suda BiH da izrekne najstrožu moguću kaznu Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli, optuženima za ubistvo 12-ogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

– To je jedan monstruozni čin. Ako ima pravde, to će biti najstroža moguća kazna koja se može izreći po zakonima BiH. Sve ispod toga neće biti zadovoljavajuća kazna – rekao je Višković novinarima u Zvorniku.

Loading...

Prema njegovim riječima, ovaj svirepi zločin nad maloljetnim dječakom trebalo bi da rastuži svakog normalnog čovjeka.

Višković je izrazio nadu da će Sud BiH smoći snage da donese presudu kakvu očekuju svi građani Republike Srpske, jer je nezamislivo za ljudski mozak da bude ubijeno dijete, koje se vratilo po svog kućnog ljubimca, i to od svojih komšija, koji su znali čiji je.

– Moram imati određenu rezervu kada je riječ o radu Suda BiH posebno kada znamo kako su do sada radili. Nisam veliki optimista da zaista rade po pravu i pravdi – rekao je predsjednik Vlade Srpske.

Izricanje prvostepene presude Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli, optuženima za ubistvo 12-ogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine, odgođeno je za srijedu, 8. maj, potvrđeno je Srni iz Suda BiH.

Ranije je bilo najavljeno da će izricanje presude biti 22. aprila.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila 12-ogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla sa leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!