Banjaluka

Podrška za 48 projekata boračkih udruženja

Grad će podržati 48 projekata 11 udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, u ukupnom iznosu od 200.000 KM. Istovremeno, po osnovu drugog granta za sufinanasiranje redovnih aktivnosti udruženja iz ove oblasti, kojima je utvrđen status od interesa za Grad, biće izdvojeno takođe 200.000 KM.

– Među onima koji će biti sufinansirani u tekućoj godini, su i četiri projekta neformalnog zapošljavanja korisnika boračko-invalidske zaštite. Takođe, sufinansiraćemo i projekte podrške demobilisanim borcima Vojske RS kroz rekreativni boravak na moru, održavanje parastosa za poginule borce sa područja grada, traženja nestalih lica i slično – naglasili su iz resornog odjeljenja.

Loading...

Kako su pojasnili, u ovaj grant svrstana su i sredstva za sufinansiranje obilježavanja značajnih događaja i datuma iz oslobodilačkih ratova, besplatnog prevoza građana obilježavanju istih, te sufinansiranje aktivnosti fondacija u cilju očuvanja oslobodilačkog karaktera Odbrambeno-otadžbinskog rata.

I za podršku redovnim aktivnostima udruženja iz boračke oblasti, nedavno je okončan javni poziv, prema kojem će 200.000 KM biti raspoređeno na devet udruženja.

Tako će Boračkoj organizaciji grada Banja Luka pripasti 35 odsto raspoloživih sredstava mjesečno, Gradskoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banja Luka 24 odsto, Gradskom odboru SUBNOR-a Banja Luka 17 odsto i Gradskoj organizaciji amputiraca UDAS 12 odsto raspoloživih sredstava mjesečno. Ostalim udruženjima sa utvrđenim predmetnim statusom, sredstva se dodjeljuju u mjesečnim iznosima od tri odsto, odnosno dva odsto raspoloživih sredstava.

Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu uskoro će raspisati i novi javni poziv za izbor udruženja od interesa za grad.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!