Politika

Čović: Sastanak sa Dodikom i Izetbegovićem 17. aprila

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u srijedu, 17. aprila, sastati u Sarajevu sa predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem, a da će zatim uslijediti sastanak delegacija tri stranke na kojem bi trebalo da bude postignut konačan dogovor o formiranju Savjeta ministara.

“Vjerujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je neophodno da bi Savjet ministara mogao profunkcionisati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure”, rekao je Čović za “Glas Srpske”.

Loading...

Čović je naveo da će HDZ insistirati na finansijama, inostranim poslovima i bezbjednosti.

On je istakao da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Savjet ministara treba da bude proširen sa novim ministarstvima.

Kada je riječ o navodnoj aferi “Selefije” i šta stoji iza toga, Čović je rekao da takve afere ne bi bilo da su institucije BiH korektno reagovale, u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Da te afere stvarno ima, ne bi danas o njoj svi ćutali. Kada smo stavili do znanja da se na to mora institucionalno odgovoriti, onda su se svi, koji su spekulisali sa kafanskim i medijskim informacijama ili navodima, lagano povukli”, objasnio je Čović.

Govoreći o migrantskoj krizi, Čović je rekao BiH nije spremno dočekala talas migranata, te da se bez dobre saradnje sa susjedima ne može napraviti dobar posao.

“Danas niko pouzdano ne zna reći koliko je ljudi u BiH došlo iz svijeta, jer uopšte nemamo kontrolu nad njima. To dovoljno govori o neozbiljnosti ovog prostora i tu ćemo se morati mnogo ozbiljnije nego do sada angažovati”, smatra Čović.

Odnos BiH sa susjednim zemljama, lider HDZ-a BiH ocijenio je dobrim, stabilnim, prijateljskim, te istakao kako je saradnja sa Srbijom duže vrijeme u naprektu i da mu se čini da postoji dobra volja da otvoreni problemi budu riješeni u skorijem vremenu.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!