Politika

Čubrilović nakon sastanka: Tokom ove godine osnivanje nove političke stranke

Član Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će tokom ove godine biti osnovana nova politička stranka na principima na kojima je DNS počeo djelovanje 2000. godine.

“Ima mnogo toga što je kvalitetno i što treba da zadržimo. Ne možemo više da stojimo iza onoga gdje pojedinačni interesi prevlađuju opšte i gdje je pojedinačno ili grupno preče od opšteg interesa”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, nakon sastanka članova ovog kluba sa odbornicima DNS-a u gradovima i opštinama Republike Srpske i dijelom članova Glavnog odbora ove stranke.

Čubrilović je ponovio da će politička opcija koju zastupa ovaj klub imati mjesto u novoj Vladi Republike Srpske i da je spremna da radi otvoreno i od srca.

“Vjerujem da smo na pravom putu bez obzira što je on iznuđen i da ćemo napraviti očekivane rezultate”, istakao je Čubrilović, podsjetivši da je ova politička opcija poštovala koalicioni sporazum i prije oktobarskih izbora.

Čubrilović je rekao da je informisan od predsjednika svih regionalnih odbora koji su sada i u funkciji povjerenika da je stanje na terenu veoma pozitivno kada je u pitanju Nezavisni demokratski klub.

“Sastanak je sazvan kako bismo se međusobno informisali i sagledali ukupnu situaciju u vezi sa bivšom političkom opcijom – DNS-om”, rekao je Čubrilović.

On je dodao da su sastanku prisustvovali predstavnici svih devet izbornih jedinica, oko 70 odbornika DNS-a, te članovi Glavnog odbora od kojih mnogi nisu ni dobili poziv za današnju sjednicu u Prijedoru.

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina Risto Savić rekao je novinarima da su od tri odbornika dva prisustvovala današnjem sastanku u Banjaluci, te da je oko 95 odsto ljudi iz bijeljinske regije izašlo iz DNS-a i podržava Nezavisni demokratski klub.

Predsjednik kluba odbornika DNS-a u Foči Srđan Drašković rekao je novinarima da su sva četiri odbornika istupila iz DNS-a i priključila se novoj političkoj opciji koju predvodi Čubrilović.

Šef Nezavisnog odborničkog kluba iz Zvornika Dragoslav Milanović rekao je da su Gradski odbor i odbornički klub DNS-a Zvornik kolektivno istupili iz ove stranke.

On je rekao da je presedan da su od 14 članova Glavog odbora DNS-a iz Zvornika samo dva dobila poziv za sjednicu Glavnog odbora DNS-a u Prijedoru.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!