Region

Oblak saharskog pijeska stiže u region

ZAGREB – Zapadnoj Evropi i Mediteranu ovog vikenda prijeti veliki oblak saharskog pijeska, što je veoma rijetka pojava, objavio je sajt Severe Weather Europe.

Kako se navodi, Francuska, dijelovi Španije i Portugala, područje Balearskih ostrva, veliki dijelovi Apeninskog poluostrva, zemlje Beneluksa kao i zapadnog Mediterana imaće nebo puno saharskog pijeska, a najveća koncentracija biće na zapadnom Mediteranu, prenosi Index.

Loading...

Saharski pijesak u Hrvatsku stiže u noći između ponedjeljka i utorka, a prognostičarka RTL-a Dunja Macoko Drvar kaže da se snažan ciklon polako približava iz Severne Afrike i sa sobom vuče više pijeska nego što ga mediteransko područje dobija sa manjim ciklonima.

Pijeska već ima u vazduhu iznad zapadnog Sredozemlja i Španije, a narednih dana ciklon će putovati na istok i zahvatiti veliki dio Hrvatske.

Lagano taloženje pijeska na obali će moći da se primjeti već u nedjelju, a biće ga znatno više u ponedjeljak i pogotovo utorak, kad će padati prljava kiša kako na moru, tako i u kontinentalnom dijelu Balkana.

“Ako niste oprali automobile, i nemojte. Pred praznik oprani okomiti pozori valjda će ipak ostati čisti”, poručuje Macoko Drvar.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!