Banjaluka

Tri koncerta večeras u Banjaluci (FOTO)

Povodom Dana grada Banjaluke, velika regionalna muzička zvijezda Željko Samardžić održaće večeras koncert kod Muzeja savremena umjetnosti.

Jazz Poesy Cabaret poklanja rodnom gradu čovječansku pretpremijeru svog novog studijskog albuma. Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske, sa početkom u 20 časova.

Thumbnail

Na koncertu će se pored starih izvesti i devet novih pjesama koje će se naći na albumu “Volio bih da ovo ostane među nama”.

Banjalučani će moći prije ostatka čovječanstva da čuju sve pjesme sa novog albuma, čiji izlazak očekujemo u oktobru 2019. godine. Sa posljednim notama odsviranim na koncertu 20. aprila počeće i zvanična kampanja kojom će se prikupljati sredstva za jedan istorijski kulturološki događaj u Banjaluci.

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora, od 20.00 časova, održaće se koncert Kemal Gekić – klavir. Originalnost, ubjedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice – Kemalu Gekiću, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika cijelog svijeta.

Thumbnail

Ono što ga čini toliko jedinstvenim jeste njegov umjetnički kredo koji obuhvata poznavanje svih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u komadima koje svira, kao i moć da ih oživi pred publikom današnjice. On pruža fascinantne, beskompromisne i uvijek nove interpretacije.

Kemal Gekić je diplomirao 1982. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i iste godine je bio primljen na klavirski odsjek u zvanje asistenta. Poslijediplomske studije završava 1985. godine, kada postaje senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi.

Od te godine intenzivno koncertira širom Evrope, SAD, Kanade, Јapana, Јužne Amerike, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog istoka. Njegove koncerte prenosile su razne TV stanice: RAI (Italija), TV Portugal, TV stanice bivše Јugoslavije, HNK (Јapan), Poltel (Poljska), Egipatska TV, NDR (Njemačka), RTV SSSR, Intervizija, PBS (SAD) i CBS (Kanada).

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!