Politika

Dio SDS-a konstituisao tim za vođenje unutarstranačkih izbora

PRIJEDOR – Radno tijelo imenovano na vanrednoj skupštini prijedorskog SDS-a večeras je konstituisalo petočlani tim koji će rukovoditi pripremama i organizacijom unutarstranačkih izbora u skladu sa rokovima i uputstvima vrha stranke.

Loading...

Tim čine jedan od osnivača ove stranke u Prijedoru Sveto Kremenović, dvoje od petoro odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Slavko Švraka i Sanja Rađenović, te dugogodišnji istaknuti članovi stranke Tomislav Gašić i Goran Praštalo.

“Nas obavezuje rok od 15. marta da se ide u unutarstranačke izbore po mjesnim odborima, pa dalje i da dođemo do novog rukovodstva ne bismo li popravili katastrofalan rezultat od prošlih izbora”, rekao je Kremenović novinarima u Prijedoru.

Od 29 članova radnog tijela večeras je bilo prisutno 24, dok je petoro službeno odsutno, a sjednicu su održali u prostorijama stranke gdje su kročili po prvi put od vanredne skupštine koja je održana 13. januara.

“Imamo podršku većine članova Predsjedništva stranke, ali nemamo predsjednika i ovih koji hoće od gubitnika da naprave pobjednika. Nas to više ne zanima, nemamo vremena, moramo organizovati gradsku organizaciju, jer vidite na šta smo spali”, poručio je Kremenović, koji je do vanredne skupštine obavljao dužnost zamjenika predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

Na pitanje kako će obezbijediti valjanost odluka, s obzirom na podjele u prijedorskom SDS-u na dvije struje od kojih svaka tvrdi da ima legitimitet, Kremenović je odgovorio da su u kontaktu sa predsjednikom Opštinskog odbora SDS-a Novi Grad Mladenom Šumarom koji je zadužen za unutarstranačke izbore u Izbornoj jedinici jedan.

“Imamo i kontakt sa /predsjednikom SDS-a/ Vukotom Govedaricom i najvjerovatnije ćemo u roku od nekoliko dana s njim imati ozbiljan razgovor kako ćemo ovo prevazići”, dodao je Kremenović.

On je podsjetio da je Predsjedništvo SDS-a zauzelo stav da nema isključenja iz stranke bilo čijeg, pa ni njegovog, s obzirom da ga je iz stranke prethodno isključio predsjednik Govedarica zbog navodnog nedostavljanja dokumentacije sa vanredne skupštine.

Kremenović je tada pojasnio da je na skupštinu pozvao i Govedaricu i nadležnog potpredsjednika stranke i člana Predsjedništva iz Izborne jedinice jedan Dragu Bundala, da Govedarica nije došao, a Bundalo jeste i da je Bundalo utvrdio da postoji kvalifikovana većina za rad, te da je vanredna skupština zakazana u skladu sa članom 6. Statuta stranke gdje se kaže da se ona mora održati ako to traži trećina od 279 članova skupštine prijedorskog SDS-a.

Na vanrednoj skupštini prijedorskog SDS-a 13. januara opozvan je dotadašnji predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milan Tubin sa 142 glasa za, tri protiv i nijednim uzdržanim.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!