Privreda

Teheran spreman za ukidanje izuzeća za naftu

TEHERAN – Teheran je spreman za odluku SAD da ukinu izuzeća od sankcija kupcima iranske sirove nafte, izjavio je neimenovani izvor iz iranskog Ministarstva za naftu.

Novinska agencija “Tasnim” prenijela je izjavu izvora, koji je rekao da SAD neće uspjeti da izvoz iranske nafte svedu na nulu.

Loading...

Iranski mediji su, u isto vrijeme, javili da je Revolucionarna garda Irana ponovo izrazila spremnost da zatvori Ormuski moreuz.

Komandant mornarice Revolucionarne garde Alireza Tangsiri izjavio je da će Iran zatvoriti Ormuski moreuz ukoliko Teheranu ne bude dozvoljeno da ga koristi.

“Prema međunarodnom zakonu, Ormuski moreuz je mornarički prolaz i zatvorićemo ga ukoliko ga ne budemo mogli koristiti”, istakao je Tangsiri.

On kaže da mornarica neće imati nimalo oklijevati u zaštiti i odbrani iranskih voda.

Predsjednik SAD Donald Tramp odlučio je da ne nastavi sa garantovanjem izuzeća poslije 1. maja, koja omogućuju uvoznicima iranske nafte da je kupuju bez suočavanja sa sankcijama.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!