Svijet

Brat i sestra preživjeli jednu, poginuli u drugoj eksploziji na Šri Lanki

Brat i sestra Daniel Linzi (19) i Ameli (15) poginuli su u uskršnjem bombaškom napadu na Šri Lanki.

Broj mrtvih u uskrsnom terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 321, a ranjeno je više od 500 ljudi. Među poginulima je najmanje 35 stranaca, a među njima su i Britanci Daniel i Ameli, piše “Daily Mail”.

Daniel i Ameli doručkovali su u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su izbjeći taj napad, istrčali su ispred hotela i poginuli u drugoj eksploziji.

“Moji brat, sestra bili su iza mene, i otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe…”, rekao je stariji brat Dejvid (21).

“Sestra je držala porodicu na okupu, a brat je bio najpristojnija osoba na svijetu”, dodao je neutješni Dejvid.

On kaže da je cijela njegova porodica bila pogođena tom eksplozijom, ali su on i otac uspjeli preživjeti. Brata i sestru su mu odveli u bolnicu, ali se nisu uspjeli izvući.

“Otac je u potpunom šoku. Ništa ne govori, ali pokušava da bude snažan radi majke Anite i mog 12-godišnjeg brata”, rekao je Oksfordski sutdent Dejvid.

Ispričao je da je taj put u Šri Lanku trebalo da bude putovanje života i da su bili jako sretni i uzbuđeni što će provesti malo vriemena zajedno kao porodica.

“Još jedan barbarski teroristički čin na čovječanstvo, ovaj put na sam Uskrs. Bio sam udaljen 90 sekundi od smrti. Smrt mi je pokucala na vrata, ja sam preživio, ali su mnogi izgubili živote”, opisao je stravični napad Kiran Arasaratnam, direktor Gandijeva Centra za inkluzivne inovacije, koji je bio u Kolombu u vrijeme terorističkih napada.

(24sata.hr)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!