Društvo

Lukač: Tragedija u Prijedoru poruka svim policajcima

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da su svi koji su odlučili da obuku uniformu svjesni opasnosti koji policijski posao nosi sa sobom, a da je, nažalost, nemoguće predvidjeti događaj kao što je mučko ubistvo Slađenka Tubina u Prijedoru, čijoj porodici je izjavio najdublje i najiskrenije saučešće.

– Ova tragedija je poruka svim policajcima da svakoj intervenciji prilaze maksimalno ozbiljno jer nikada ne znaju gdje mogu da naiđu na naoružane i psihički poremećene ljude – rekao je Lukač za današnji Glas Srpske.

Loading...

On je naglasio da je, nažalost, sposoban i hrabar policajac, koji je prošao cijeli rat, prilikom redovnog obavljanja posla izgubio život od osobe koja je bila vjerovatno u alkoholisanom stanju, a moguće i u stanju psihičkog rastrojstva, čime je na tragičan način potvrđeno koliko je ozbiljan i odgovoran policijski posao.

Govoreći o povlačenju spornih odredaba iz prijedloga izmjena Zakona o javnom redu i miru, Lukač je rekao da nisu bile uperene protiv javnosti u radu policije, niti su predložene s ciljem da bilo koga onemoguće u radu, a posebno novinare.

Kada je riječ o predviđenom formiranju rezervnog sastava policije, on je rekao da su Republici Srpskoj, ali i cijeloj BiH potrebne bezbjednosne snage, odnosno više policajaca koji treba da doprinesu boljoj bezbjednosnoj situaciji.

Odgovarajući na pitanje o najavljenom formiranju rezervnog sastava policije u FBiH, Lukač je rekao da “nema potrebe da prijete formiranjem rezervnog sastava”.

– Јa pozdravljam svakog novog policajca na ulicama cijele BiH zato što znači samo pojačanu bezbjednost za sve građane. Mi na ovaj način pomažemo i FBiH, prije svega našim kolegama u Unsko-sanskom kantonu jer ćemo jačom kontrolom ilegalnih ulazaka na istočnoj granici Srpske smanjiti priliv migranata na području tog kantona – pojasnio je Lukač.

Kada je riječ o slučaju Davida Dragićevića, Lukač je rekao da je to pitanje za tužilaštvo koje u potpunosti vodi taj slučaj, a da će policija dati svoj puni doprinos i odgovoriti na zahtjev tužilaštva.

– Naš stav je i dalje da ćemo dati i učiniti sve što je potrebno da taj slučaj bude riješen – rekao je Lukač.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!