Magazin

Djevojčica rođena bez šaka pobijedila u takmičenju lijepog pisanja

Desetogodišnja djevojčica koja je rođena bez šaka dokazala je da može obavljati zadatke kao i bilo ko drugi – ako ne i bolje.

Sara Hinsli osvojila je nagradu Nikolas Maksim na takmičenju Zaner-Bloser za najljepši rukopis. Ova nagrada se dodjeljuje učenicima s intelektualnim, tjelesnim i razvojnim invaliditetom.

Loading...

Kako bi pisala, Sara drži olovku između krajeva ruku. Učenica je trećeg razreda regionalne katoličke škole “St. John” u Frederiku. Lijepom rukopisu naučila ju je učiteljica, ali ima i prirodni talent.

“Mislila sam da je lako, ali morala sam vježbati”, rekla je Sara.

Sara je dobila nagradu od 500 dolara i još uvijek nije odlučila šta će s njom, ali se nada da će druga djeca s poteškoćama biti inspirirana njenom pričom.

“Bila sam ponosna i nadam se da će druga djeca koja takođe imaju neki problem, naučiti nešto od mene. A to je da, ako se dovoljno potrudite, možete učiniti sve”, rekla je Sara.

Njena mama Ketrin Hinsli rekla je da je bila oduševljena kada je Sara osvojila nagradu.

“Sara je vrlo nezavisna djevojčica. Kada nešto želi, potrudi se da to i dobije. Svaki zadatak shvata veoma ozbiljno i ne odustaje od njega dok ga ne obavi”, rekla je Hinesli.

Osim što voli da piše, bavi se i umjetnošću, vozi bicikl, čita i pliva. Njena porodica željela je da joj osigura protetske ruke, ali su na kraju zaključili da Sara dobro radi i bez njih.

“Ona je tako funkcionalna da joj protetika zaista nije potrebna. Ona može uraditi gotovo sve i često puno bolje od mene i mog supruga”, rekla je Sarina mama.

(Klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!