Kultura

Talić ugostio umjetnicu Јovanu Raljić

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, ugostio je Јovanu Raljić, violinistkinju iz Banjaluke koja postiže zapažene rezultate u Beču, gdje je trenutno na master studijama, kao i na mnogim drugim scenama Evrope.

Predsjednik Talić istakao je zadovoljstvo što je razgovarao sa talentovanom umjetnicom, koja je, kako je rekao, ambasador kulture grada Banjaluke i Republike Srpske.

Loading...

– Јovana Raljić svojim znanjem i kvalitetom u najboljem svjetlu predstavlja naš grad na evropskoj muzičkoj sceni. Nadam se da će se naša saradnja koju smo uspostavili nastaviti i dalje, jer umjetnici poput Јovane, najbolje afirmišu Banjaluku na njenom putu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. Uvijek će imati našu podršku. Јedna od ideja nam je da iniciramo nastupe naše umjetnice u gradovima naših partnera sa kojima smo bratimljeni – istakao je Talić.

Raljićeva se zahvalila Taliću na toplom prijemu i podršci koju pruža ne samo njoj, nego umjetnicima uopšte i izrazila nadu da će se u narednom periodu razviti šira saradnja na obostrano zadovoljstvo.

– Radosna sam kad vidim da moja Banjaluka u kojoj sam odrasla i načinila prve muzičke korake vodi računa o svojim stvaraocima. Vidim da Gradska uprava i Skupština grada stalno idu uzlaznom putanjom i na to sam ponosna i kad sam u Austriji ili bilo gdje. Rado ću se odazvati i na sve pozive iz mog grada bilo da održim koncert ili radionce, jer želim da dam doprinos kulturnom životu krajiške ljepotice – navela je Јovana Raljićeva.

Darovita umjetnica već se uveliko priprema za koncert u Italiji i za učešće na festivalu u Španiji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!