Sport

Dragan Matović, legenda OK Maglić: Entuzijazmom do Premijer lige

Odbojkaši Maglića iz Foče napravili su pravo malo sportsko čudo ove sezone. Bez bilo kakvih naknada i plata, Fočaci su osvojili titulu prvaka Republike Srpske i nakon samo godinu dana pauze vratili se u elitni rang bh. odbojke.

Iako im je prvobitni cilj bio plasman u plej-of, odbojkaši Maglića otišli su korak dalje i osvojili novu titulu prvaka Prve lige RS. Regularni dio sezone su završili na četvrtom mjestu, a onda su, kada je najviše trebalo, protiv Drine, a onda i Ljubinja, pokazali da se Foča s pravom naziva gradom odbojke. Uspjeh dobija na snazi kada se zna da na utakmice dolaze direktno s posla i da na gostovanja idu u vlastitom aranžmanu. Primjer kapitena ekipe Dragana Matovića najbolje odslikava o kakvom se sportskom kolektivu radi. Njegov entuzijazam u 42. godini života se graniči sa pomalo narealnim u današnjim okvirima.

Loading...

“Prije svega zahvalio bih svojim momcima na tituli, kao i treneru Alenu Džambiću, koji je imao veliki udio u našem uspjehu. Samo ću navesti jedan primjer, dan prije odlučujuće finalne utakmice protiv Ljubinja (slavili sa 2:1 u pobjedama) pet od sedam igrača je završilo u Domu zdravlja. Igrali su pod injekcijama i samo taj naš nevjerovatni entuzijazam i želja za dokazivanjem su nas nagradili da ponovo igramo u Premijer ligi”, kaže Matović, inače zaposlenik u Graničnoj policiji BiH.

Iako je ranijih godina imao ponude drugih klubova, Matović nikada nije imao želju da napusti svoj grad i klub.

“Sve je to ljubav prema sportu koju sam naslijedio od svog oca, koji je takođe bio sportista. Počeo sam sa košarkom, prošao sve selekcije Sutjeske, a onda sam na nagovor momaka koji su i danas u ekipi, tek u 20. godini počeo da se bavim odbojkom, što je dosta neuobičajeno. Svi mi smo dosta vezani za klub i grad, i ništa nas ne sprečava da igramo, bez obzira na to dobijali plate ili ne”, ističe kapiten Maglića i dodaje:

“Moram naglasiti da imam veliku podršku svoje porodice, kao i kolega iz Granične policije, koji mi nikada nisu pravili probleme. Nije lako istrpjeti sportistu u kući i na poslu”.

Iako je zagazio u petu deceniju života, i dalje ima želju da predvodi svoje momke. Nada se da će u narednoj sezoni klub naići na mnogo veću podršku nadležnih nego li je do sada bila, s obzirom na to da je budžet kluba jedan od najmanjih od svih klubova u BiH.

“Ne tražimo puno. Dobili smo obećanja da ćemo dobiti neka sredstva. Trebalo bi da se pojačamo sa nekoliko igrača, ali bez obzira na sve, mi ćemo nastaviti gdje smo stali, jer naša volja i želja jače su do bilo čega”, zaključila je legenda Maglića i generalno fočanskog sporta i najavila da ćemo je gledati i naredne sezone na odbojkaškim terenima.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!