Magazin

Jaguar I-Pace je Svjetski automobil 2019. godine

Prvi električni model u povijesti britanskog proizvođača, Jaguar I-Pace, osvojio je prestižnu titulu te još jednom dokazao da je ponajbolji svjetski električni automobil.

Kad su ga krenuli stvarati najavili su da Tesla Model X dobiva ozbiljnog konkurenta. Mnogi su sumnjali u to, jer Jaguar nema prethodnog iskustva s proizvodnjom električnih automobila, međutim, ubrzo se pokazalo kako je I-Pace vrhunski proizvod.

Loading...

Nijedan električni automobil na svijetu nije toliko funkcionalan, a brojne vrline prepoznali su novinari iz redakcija širom svijeta. Prvobitno je osvojio titulu Evropski automobil 2019. godine, a sad je, na svečanosti u sklopu salona u Njujorku, proglašen pobjednikom izbora za Svjetski automobil 2019. godine.

Jaguar I-Pace krase izvrsna vozna svojstva zahvaljujući naprednom sportskom ovjesu te paru elektromotora koji zajedno razvijaju 400 KS i 700 Nm. Doseg od čak 475 kilometara ključan je za svakodnevnu funkcionalnost.

Osim titule za Svjetski automobil godine, Jaguar I-Pace osvojio je i kategorije za najbolji dizajn i najbolji ekološki prihvatljiv model. Najbolju gradski automobil je Suzuki Jimny, najbolji luksuzni automobil Audi A7, a najbolji sportski automobil McLaren 720S.

Najutjecajnijom osobom u automobilskoj industriji posthumno je proglašen Sergio Marchionne, bivši čelni čovjek Fiat Chrysler Automobiles.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!