Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Komšić: Neumjesno hapsiti čovjeka koji traži pravdu | Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Smatram da je krajnje neumjesno i cinično da vlasti RS-a hapse i krivično gone čovjeka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci.

– Želimo vidjeti da će institucije RS-a uvidjeti pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za šta policija i služi u civiliziranom svijetu, a to je borba protiv kriminala, rekao je Komšić.

Ovo još jednom podcrtava, smatra Komšić, potrebu da vratimo na stol pitanje reforme policijskih agencija u državi i stavimo ih u službu građana a ne političkih partija i neodgovornih pojedinaca.

Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neumjesno da član Predsjedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u bh. entitetu Republika Srpska, a još neumjesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

– Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog vijeka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, rekao je Dodik.

On je ocijenio da su na taj način “SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića”.

Komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci, Komšić je Vijesti.ba izjavio da “na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica”.

Izvor
Vijesti.baN1
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button