Banjaluka

Na pomolu rješenje problema sa plavljenjem u Kuljanima

Uz saglasnost MUP-a, gradske službe uklonile su juče najveći dio mehaničke prepreke koja je priie nekoliko dana postavljena unutar Centra za obuku pripadnika MUP-a u Zalužanima, u nastojanju da se, poslije više dana neizvjesnosti, spriječi opasnost da se dio Kuljana, u slučaju obilnijih padavina, nađe pod vodom, izjavio je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banje Luke.

On je naglasio da je MUP dao saglasnost da se omogući slobodan protok oborinskih voda u krug bivše kasarne “Zalužani” iz okolnog, gusto naseljenog dijela Kuljana, ali pod uslovom da svi mještani u međuvremenu sagrade septičke jame, što su i dužni po zakonu, i da fekalne vode ne ispušaju u taj kanal.

Loading...

“U međuvremenu, inspekcija i Komunalna policije kontrolisaće stanje na terenu i identifikovati sve one koje nemaju septičke jame, te im naložiti da ih  izgrade, jer bez toga neće biti trajno riješen ovaj problem, zbog kojeg je dio njihovih komšija mogao biti poplavljen”, rekao je Blčar.

Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za insekcijske poslove, kaže da se se vrši stalni nadzor ovog terena, nakon, te napominje da se procjenjuje da oko 30 odsto domaćinstava u ovom dijelu Kuljana nema izgrađene septičke jame.

“U narednim danima, odnosno odmah poslije vaskršnjih i prvomjaskih praznika, gradske službe će identifikovati sve one koje nemaju septičke jame, kao i one koji ih nisu čistili, nego ih provodili u taj kanal koji se izliva u kasarnu. Grad će imati razumjevanja za mještane i pomoći im da očiste jame, ali svi moraju biti svjesni da ovaj problem može biti riješen samo kad svi budu izgradili septičke jame”, rekao je Kecman.  
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!