Politika

Čović i Plenković: Podrška Hrvatske evropskom putu BiH

MOSTAR – Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović poručio je u subotu u Mostaru kako će se ta stranka i dalje zalagati za ravnopravnost svih konstruktivnih naroda u BiH izrazivši zadovoljstvo dolaskom hrvatske delegacije na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Čović je dodao da je uloga samog Plenkovića na evropskom putu Bosne i Hercegovine bila veoma značajna.

Loading...

”Kad je hrvatski narod u pitanju, imamo puno toga što radimo zajedno. Jedno veliko zadovoljstvo je da danas s nama imamo predsjednika vlade Hrvatske kao potpora onome što radimo zajedno. Da nije bilo njegovog uticaja, mi ne bi predali zahtjev za članstvo i puno drugih stvari na euroatlanskom putu”, kazao je Čović.

”Posebno je važno da podržimo europsku orijentaciju cijele BiH. Znamo da HDZ BiH u tome ima prominentnu ulogu i da je Čović, u vremenu kada je obnašao dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, podnio zahtjev za članstvo BiH u EU”, kazao je Plenković.

Ponovio je još jednom da Hrvatska snažno podupire evropski put BiH i da će to činiti i dalje.

Ocijenio je da to dokazuje i lista HDZ-a za Evropski parlament na kojoj se nalazi i Željana Zovko.

”Mislim da se Željana Zovko koja je naslijedila mandat koji sam ja imao u Europskom parlamentu pokazala sjajnom i za interese i Hrvatske i BiH, a osobito za jednakopravnost svih konstitutivnih naroda u BiH”, kazao je Plenković.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović izvijestiće delegate o učinjenim aktivnostima u mandatnom periodu 2015.-2019. godine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!