Svijet

Duhovne tradicije objedinjuju narod

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je patrijarhu moskovskom i cijele Rusije Kirilu i pravoslavnim hrišćanima praznik Hristovog vaskrsenja, saopštila je pres-služba Kremlja.

“Ovaj stari hrišćanski praznik vijekovima ispunjava srca ljudi radošću i nadom, vjerom u trijumfom života i ljubavi. On simbolizuje neraskidivu vezu između vremena i duhovnih tradicija koje objedinjuju naš narod”, navodi se u saopštenju. 

Šef ruske države je naglasio da Ruska pravoslavna crkva i druge hrišćanske konfesije igraju veliku ulogu u čuvanju bogatog istorijskog i kulturnog naslijeđa Rusije, iskreno se brinu o jačanju porodičnih vrijednosti i vaspitanju novih generacija. 

“Taj višestrani, istinski asketski rad je dostojan najvišeg priznanja”, naglasio je predsjednik. 

U čestitki patrijarhu Kirilu, Putin je istakao da su važna misija i predanost pastirskom služenju dali poglavaru Ruske pravoslavne crkve neosporni autoritet kod građana. 

“Oni vas poštuju kao mudrog duhovnog učitelja, koji se čvrsto i dosljedno zalaže za neprolazne vrijednosti pravoslavlja. Cijene vaš veliki asketski rad, ogroman lični doprinos u očuvanju naših viševjekovnih istorijskih, kulturnih i duhovnih tradicija”, navodi se u čestitki, prenio je “Sputnjik”. 

Predsjednik je naglasio da Ruska pravoslavna crkva aktivno učestvuje u životu države i društva, brine o vaspitanju omladine, jačanju institucije porodice, zaštiti materinstva i djece i da mnogo radi na očuvanju mira u Rusiji. 

Usrkšnjoj liturgiji koju je služio patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi prisustvovali su osim Putina i premijer Dmitrij Medvedev, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i druge javne ličnosti i političari.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!