Sport

Mesi piše istoriju: Tek četvrti sa “decimom” VIDEO

Fudbaleri Barselone odbranili su titulu u LaLigi i po 26. put u svojoj istoriji postali prvak Španije.

Loading...

Barselona je do odlučujućih bodova došla u 35. kolu šampionata, pobjedom nad Levanteom od 1:0 na domaćem terenu.

Strijelac jedinog gola bio je vjerovatno najbolji igrač u istoriji fudbala Lionel Mesi, u 62. minutu.

Trijumf izabranika Ernesta Valverdea mogao je da bude ubjedljiviji, ali je golman gostiju Fernandes Abaris odbranio čak 11 šuteva koji su bili upućeni u okvir njegovog gola.

Katalonci su pobjedom došli do učinka od 83 osvojena boda i, tri kola prije kraja, pobjegli Atletiko Madridu na nedostižnih devet bodova razlike.

Osvajanjem nove titule u La Ligi Lionel Mesi se upisao u istorijske knjige kao jedan od rijetkih sa 10 domaćih ligaških titula u karijeri. Osim njega to su uspjela još samo tri igrača u ligama petice, a nijedan u Španiji.

Sjajni Argentinac postao je prvi igrač koji je La Ligu osvojio 10 puta, a tek četvrti koji ima dvocifren broj ligaških titula i tek treći koji je jednu ligu osvojio bar 10 puta. 

Pored njega to je pošlo za rukom još samo legendarnom tandemu Mančester Junajteda Rajanu Gigsu i Polu Skolsu. Prvi je osvojio 13, drugi dvije titule manje. Među njima je i Đanluiđi Bufon, koji je ove godine sa Pari Sen Žermenom osvojio titulu u Francuskoj i došao do jubilarne 10. titule, pošto je prethodnih devet osvojio sa Juventusom u Italiji

Mesi je šampion La Lige bio 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2018. i ove sezone. Pride, postao je i najtrofejniji igrač Barselone u istoriji.



Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!