Privreda

Microsoft treća kompanija čija vrijednost je premašila 1000 milijardi dolara

Microsoft je nakon zvanične objave rezultata za treći kvartal ove godine ponovio Appleov i Amazonov uspjeh, ukupna vrijednost njihovih dionica premašila je iznos od jednog biliona (1000 milijardi) američkih dolara.

Kompanija iz Redmonda udvostručila je raniji uspjeh Applea (avgust 2018. godine) i Amazona (septembar 2018. godine) te i sama postala kompanija koja je dostigla tržišnu valuaciju gdje ukupna vrijednost dionica premašuje granicu od jednog biliona američkih dolara.

Loading...

To predstavlja odgovor tržišta na veliki rast Microsofta u trećem kvartalu godine ponajprije zahvaljujući njihovom cloud sektoru, operativnom sistemu Windows, Surface proizvodima te Xbox gejming konzoli. Rastu je doprinio i servis LinkedIn te dobri poslovni rezultati koje je Microsoft ostvario u Japanu.

Microsoftove dionice su nakon objave finansijskih rezultata za treći kvartal su porasle za 3% te su dostigle vrijednost od 130,50 američkih dolara po dionici.

Što se tiče četvrtog kvartala u Microsoftu predviđaju fiskalne prihode koji će iznositi između 32,2 i 32,9 milijardi američkih dolara što je u skladu s predviđanjima analitičara.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!