Banjaluka

„Proljeće u Banjaluci“: „Vaskršnji koncert“ od 1. do 5. maja

U organizaciji ANIP „Mladost“, od 1. do 5. maja biće održan 16. međunarodni festival dječijeg folkora „Vaskršnji koncert“.

Kako su saopštili organizatori, cilj manifestacije, koja se održava u okviru „Proljeća u Banjaluci“, je tradicionalno okupljanje dječijih folklornih ansambala iz regiona, koji promovišu raznolikost folklorne kulture i izvornosti melosa.

Loading...

„Vaskršnji koncert“ je postao multikulturalan jer učesnici istovremeno predstavljaju svoje države, narode i nacionalne manjine.

Na festivalu, koji okuplja djecu od šest do 16 godina, ove godine učestvovaće 13 kulturno-umjetničkih društava  iz: Poljske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Osim u  Banjoj Luci, festival će biti održan u Gradišci i Maslovarama u Kotor Varošu.

U okviru festivala, planirane su radionice za sve učesnike, kao i „Gastro fest“ 2. maja u Zalužanima, gdje će se predstaviti šest udruženja žena sa tradicionalnom hranom i četiri majstora starih zanata.

Otvaranje festivala planirano je da bude na tvrđavi Kastel, a u slučaju nevremena biće održano u Gradskom pozorištu „Jazavac“.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!