Društvo

Sindikalci poručili – Republiku Srpsku grade radnici

Savez sindikata Republike Srpske danas je u Gradišci organizovao manifestaciono okupljanje sindikalnih predstavnika, povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, s ciljem da se pošalju jasne poruke poslodavcima i Vladi da se povećaju plate i poboljšaju uslovi rada da bi se smanjio odliv radno aktivnog stanovništva.

Okupljanje je organizovano pod sloganom “Republiku Srpsku grade radnici, povećajte plate da bi ostali ovdje” s ciljem da se pošalju jasni zahtjevi i poruke, prije svega, poslodavcima u realnom sektoru, ali i Vladi, kao poslodavcu, koja je zadužena i da brine o svim zaposlenim u Srpskoj.

Loading...

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić podsjetila je da sindikat tradicionalno obilježava 1. maj i da su ove godine aktivnosti usmjerene u tri pravca.

– Prva aktivnost je saradnja sa Inspektoratom Republike Srpske kako bi se izvršila kontrola za rada za vrijeme državnih i vjerskih praznika, a duga je današnji skup sa kojeg smo na simboličan način željeli poslati poruku da Srpsku grade radnici i da je potrebno povećati plate kako ne bi odlazili iz zemlje – istakla je Mišićeva.

Ona je najavila da će sutra na sam Međunarodni praznik rada biti održana sjednica Predsjedništva Saveza sindikata na kojoj će predsjednici granskih sindikata zauzeti stav u vezi sa dogovorenim tekstom opšteg kolektivnog ugovora.

– Sve te aktivnosti fokusirane su samo na jedno, a to je povećanje plata i poboljšanje uslova rada, povećanje najniže plate na 500 KM do 1. jula, kao i izmirenje određenih zakonskih rješenja koji su dio Memoranduma koji smo potpisali sa Vladom – naglasila je Mišićeva.

Sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srspke biće održana u zgradi Gradske uprave sa početkom u 9.00 časova, a zasjedanju će, osim članova Predsjedništva, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, najavljeno je ranije iz ovog saveza.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!