Društvo

Snažno afirmisati prava radnika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je građanima, radnicima i sindikatima u Srpskoj 1. maj – Međunarodni praznik rada, poručivši da će parlament i dalje biti posvećen zaštiti radničkih prava i unapređenju položaja radnika.

– Svi zajedno moramo raditi u interesu radnika i njihovih prava. Smanjenje nezaposlenosti, otvaranje preduzeća i novih radnih mjesta, spriječavanje odlaska mladih, stručnjaka i radne snage u inostranstvo, te veći stepen zaštite svih zaposlenih mora biti imperativ u radu svih naših institucija – istakao je Čubrilović.

Loading...

On je dodao da će Narodna skupština Republike Srpske usvajanjem novih zakonskih rješenja dati doprinos jačanju radničkih prava.

– Pravo na rad je elementarno ljudsko pravo i institucije moraju pronaći način da pokrenu proizvodne kapacitete i poboljšaju ukupni privredni ambijent u Republici Srpskoj da bi bili stvoreni bolji životni uslovi i poboljšan ekonomski standard naših radnika i građana – naveo je Čubrilović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima u BiH 1. maj, navodeći da samo ekonomski jako i razvijeno društvo može dovesti do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti na čemu treba predano raditi.

– Institucije danas treba da budu maksimalno posvećene poštovanju radničkih prava i nastoje da, u saradnji sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, sačuvaju što veći broj radnih mjesta, poboljšaju položaj radnika i stvore uslove za novo zapošljavanje – istakao je Dodik.

On je dodao da je simbolika proslave 1. maja da se istakne i podsjeti na prava i zaštitu radnika, socijalnu pravdu, solidarnost i druge vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo.

– Svim građanima u BiH čestitam Međunarodni praznik rada i želim da ga provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju – naveo je Dodik.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović čestitao je 1. maj – Međunarodni praznik rada, navodeći da je potrebno jedinstvo u zajedničkoj borbi za ekonomski jaču, pravednu i solidarnu Srpsku.

Milunović je istakao da je jedan od ključnih ciljeva Vlade Republike Srpske veći broj novih radnih mjesta sa većim platama i naglasio da položaj zaposlenih u Srpskoj mora nastaviti da se poboljšava, a prava iz radnog odnosa biti čuvana i poštovana.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!