Banjaluka

Radovi na trotoaru u Zalužanima trajali koliko i snimanje “otvaranja radova”

Da je u ljubavi, ratu i predizbornoj kampanji sve dozvoljeno, potvrđuje nam magični trotoar iz Zalužana.

Naime, dana 28. maja, na Putu srpskih branilaca u samom centru naselja, počela je izgradnja trotoara sa biciklističkom stazom i oborinskom kanalizacijom, za šta je Grad izdvojio približno 200 000 maraka.

Loading...

Tom prilikom na licu mjesta su se pojavili i gradonačelnik Igor Radojičić, njegovi saradnici, predstavnici medija, zatim predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zalužani Radivoj Šušnjar, te brojni mještani, oduševljeni činjenicom da će konačno dobiti dugo iščekivani trotoar.

Kao glavni problem mještani su isticali potrebu izgradnje trotoara, prije svega zbog djece. Ali, i ostalih koji idu ovom veoma frekventnom saobraćajnicom. Radimo u dvije faze, od kojih prva počinje danas, i to izgradnja pješačke i biciklističke staze u dužini od 250 metara, te oborinske kanalizacije obostrano u dužini od 350 metara – izjavio je tog 28. maja Radojičić, najavivši pri tom i preusmjeravanje dodatnih 600 000 KM u nastavak ovog posla.

A kad su se kamere ugasile…

Dok je gradonačelnik davao izjave i slikao se sa mještanima, na terenu su bili vrijedni radnici, njih barem pet. Uz pomoć mehanizacije – bagera i dva kamiona, započeli su rad na dugo čekanom projektu.

A kada su se kamere i fotoaparati ugasili, svi su napustili lokaciju. To i ne bilo bilo čudno da i već pomenuti radnici i mehanizacija nisu otišli iz centra Zalužana. I više se nisu vraćali.

Da je tako, potvrđuje i današnja fotografija sa lica mjesta. Na istoj se vidi da je sve što su radnici za devet dana napravili bilo to da skinu dva do tri kvadratna metra trave. Ništa više. Ništa manje.

Mještani Zalužana su ogorčeni. Osjećaju se prevareni i, kako kažu, ne znaju da li je ova predizborna varka žalosnija ili smješnija.

– Izveli su kompletnu mehanizaciju, doveli radnike, novinare da bi skinuli nekoliko predizbornih kvadrata trave. I tako su ostavili već danima. Na sva zvona su najavili ovaj projekat, a danas je stanje sve samo ne famozno. Ova predizborna priča je vrhunski primjer manipulacije građana putem medija – ogorčen je Stefan, koji stanuje u neposrednoj blizini.

Naš sagovornik je predložio da se gradski oci, ako im je već stalo do Zalužana, posvete regulaciji pružnog prelaza udaljenog samo nekoliko desetina metara dalje. Taj prelaz je, kako kaže, velika opasnost za sve mještane Zalužana:

– Najavili su par predizbornih metara trotoara, a niko nije ni pomislio da ode samo par metara iza i vidi stanje pružnog prelaza. On je devastiran, nije automatski, već u 21. vijeku pijani radnik “vrti” rampu. Nekoliko puta je voz prošao, a da rampa nije bila ni spuštena i bilo je samo pitanje vremena kada će neko poginuti. To se, nažalost, i desilo. Jedna gospođa je poginula, ali to je prošlo “ispod svih radara”.

Ostavljeni na milost i nemilost

Stefan je apostrofirao i činjenicu da se na stotinjak metara od pružnog prelaza nalazi i Osnovna škola “Jovan Dučić”.

– Dnevno tom trasom prolazi na stotine učenika, radnika, vozila. Putevi su bukvalno uništeni, trotoare su zamijenili krateri u kojima se formiraju bazeni nakon svake kiše. Biciklistička staza je pusti san. Mislim da bi neko trebao pokrenuti ovu temu, jer je zaista veliki broj građana u tom dijelu naselja koji su ostavljeni na milost i nemilost vremenskih prilika, pijanih željezničara… – zaključio je sagovornik SrpskaCafea.com

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!