Hronika

Ko su braća Ćulum uhapšena u Sanskom Mostu

SANSKI MOST – Policija Unsko-sanskog kantona (USK) u utorak je uhapsila braću Ćulum Armina i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića, biznismena iz Banjaluke.

Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin, piše portal “Avaz.ba”.

Oni su na čelu bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost.

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Armin Ćulum je u centar pažnje javnosti dospio 2014. godine kada su pripadnici Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke. Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom, o čemu su “Nezavisne” tada pisale. Opširnije o toj akciji možete pročitati na OVOM LINKU.

“United Tribuns” djeluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!