Politika

Zvaničnici čestitaju Dan slobode medija

Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitku povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su svakom društvu potrebni slobodni, profesionalni i nezavisni mediji, koji poštuju tradicionalne novinarske vrijednosti i čije je izvještavanje zasnovano na provjerenim činjenicama.

– Institucije Republike Srpske i ubuduće će, u okviru nadležnosti, omogućavati što veći stepen medijskih sloboda, da bi medijski radnici svoj odgovoran posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je obilježavanje 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija prilika da se ukaže na značaj osnovnih principa slobode medija, kao i njihove uloge u jačanju demokratskih principa.

– Јoš jednom koristim priliku da vam čestitam Međunarodni dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje – navodi Cvijanovićeva u čestitki.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je, u čestitki da Vlada Srpske podržava profesionalno, objektivno i nepristrasno izvještavanje s ciljem vjerodostojnog informisanja građana.

– Sloboda medija je temelj svakog demokratskog i naprednog društva, a obilježavanjem ovog dana skreće se pažnja na značaj novinarske profesije, kao i na važnost razvoja profesionalnih standarda i kodeksa novinarstva – naglasio je Višković.

Višković je čestitku uputio novinarima, redakcijama, urednicima i Udruženju novinara Republike Srpske i poželio mnogo profesionalnog i ličnog uspjeha, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Dan slobode medija ustanovljen je s ciljem jačanja svijesti o značaju slobode štampe i podsjećanja vlada država da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!