Magazin

Da li je seks u trudnoći bezopasan za dijete?

Prirodno je da imate pitanja kada ste trudni i da vas mnogo toga zbunjuje, pogotovo kada je u pitanju seks i bezbjednost bebe.

Trudnice koje žele da imaju seks često traže odgovore na pitanja o tome da li je seks u trudnoći bezbjedan i kada. Ima li uopšte razloga za brigu i šta bi sve trebalo da znate o tome?

Loading...

Seks tokom trudnoće je potpuno bezbjedan, ukoliko vas ljekar nije upozorio da se suzdržavate. On će vam reći ukoliko ima nekih problema ili komplikacija zbog kojih ne biste trebali da imate seks.

Nećete povrijediti bebu, a orgazmi neće dovesti do toga da dobijete trudove i rizikujete prijevremeni porođaj ili pobačaj. Beba je zaštićena opnom i snažnim mišićima materice. Mali dio sluzi zatvara vaš cerviks i štiti vas od infekcija. Penis ne ide dalje od vagine i ne može da dođe do bebe.

U kasnijoj trudnoći, seks i orgazam može da uzrokuje kontrakcije materice. One mogu da budu neprijatne što je potpuno normalno. Ukoliko se dese, samo se opustite ili lezite dok se ne smire, piše “Telegraf.rs”.

Veoma je važno da u toku predigre ako ste u drugom stanju ne osjećate pritisak. Neki parovi su veoma uzbuđeni pred samo rođenje djeteta, dok se neki ne usuđuju da imaju seks dok se dijete ne rodi. Potpuno je normalno da vam se seksualna želja mijenja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!