Politika

Govedarica se obrušio na sve u SDS-u, dobio buran odgovor

U posljednjem medijskom istupu, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica priznao je da u SDS-u postoji veliki broj ljudi koji nisu zadovoljni sa njegovim vođstvom, ali je dodao da ni on, isto tako, nije zadovoljan njihovim angažmanom, te “taktizerskim pristupom i neiskrenim odnosom prema stranci”.

Ovakva zapažanja, izgovorena u intervjuu za portal insajder.in, izazvala su burna reagovanja unutar SDS-a, saznaje opcija.net. Visoki funkcioneri ove stranke, nezadovoljni Govedaričnim konstatacijama, smatraju da bi aktuelnom prvom čovjeku partije bilo bolje da se osvrne na vlastiti učinak, koji je, po njima, porazan.

Loading...

“Sada već odlazeći predsjednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica, ostaće upamćen kao predsjednik koji iza sebe ostavlja partiju tek u tragovima, podjeljenu na nekoliko frakcija, u očajnom stanju i sa najgorim izbornim rezultatom u istoriji. Ipak, čini se da ni tu nije kraj, te se sada obrušio i na sve one koji ga trenutno ne podržavaju, a takvih je u Srpskoj demokratskoj stranci sve više. Po njegovim riječima, on i njegovi saradnici su jedini na ispravnom putu, a svi ostali, posebno iz pobjedničkih lokalnih zajednica, za Govedaricu su tek raznorazne grupe i saradnici SNSD-a”, ogorčeni su naši sagovornici.

Oni su uvjereni da je “Vukotina taktika proglašavanja sebe za patriotu i svih ostalih za izdajnike skuvana u kuhinji po receptu drugih političkih partija i lidera, kako bi se SDS i dalje dijelio, a on lično odbranio na mjestu predsjednika partije, što bi po Srpsku demokratsku stranku bilo pogubno”.

“Ipak, začuđujuće je da predsjednik jedne političke partije nije ujedinitelj, već i dalje nastavlja da urušava organizaciju čiji je predsjednik. Možda po zadatku? Već u predizbornoj kampanji, naglašavajući kako on nije bio u ratu, što je nanijelo ogromnu štetu u javnosti, a s druge strane praveći niz drugih grešaka i odluka koje je samostalno donosio mimo interesa stranke, stavio je sebe pod sumnju, te se s pravom postavlja pitanje njegove iskrenosti i namjere u Srpskoj demokratskoj stranci. Njegovi postupci i izjave su sve više bile u svrhu cijepanja, a ne objedinjavanja, a tako je i danas”, dodaju ovi visokopozicionirani SDS-ovci.

Prema njihovim riječima, posebno je mizerno to što je Govedarica, “ne birajući sredstva, prozvao čak i načelnike iz redova SDS-a, te ih nazvao neprincipijelnim, jer kako kaže, Srpska demokratska stranka ne može kritikovati lošu politiku zaduženja Vlade Republike Srpske tvrdeći da je pogubna za narod, kada imamo identičan način ponašanja načelnika opština koji pripadaju Srpskoj demokratskoj stranci”.

Oni podsjećaju da je Govedarica načelnike iz sopstvene stranke “okrivio i za nemogućnost traženja da se u Ustavu Republike Srpske definiše odredba da predsjednik Republike ne može biti predsjednik političke organizacije, jer, kako onda objasniti narodu da su i načelnici opština po istom principu predsjednici lokalnih odbora Srpske demokratske stranke”.

To je izazvalo opšte nezadovoljstvo među SDS-ovim gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednca, te je većina njih najavila da će mu uskratiti podršku na unutarstranačkim izborima, kažu sagovornici našeg portala.

“Ipak, većinu iskrenih članova najviše je razočaralo to što Govedarica pokušava da zavadi pa vlada, koristeći metode i principe koje režim koristi u Republici Srpskoj, odnosno da partijom vlada autokratski po ugledu na Milorada Dodika, proglašavajući neistomišljenike izdajnicima, što nikada nije bilo u duhu Srpske demokratske stranke”, zaključuju visoki funkcioneri SDS-a.

(Opcija.net)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Petar
Petar
4 godina prije

Šta treba dase diskutuje? Govedarica,je sve o sebi rekao u svom mandatu. Čak je naglasijo da nije bio u vojsci.

Vuper
Vuper
Reply to  Petar
4 godina prije

Kak e sad ima veze politička situacija sa ne sluzenja Govedarice i vojske. On nije bio ovde. A koliko mije bilo u vojsci bavili se kriminalom, a sad su glavni

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!