Sport

Sarajevo deklasiralo Čelik

Fudbaleri Sarajeva razbili su Čelik rezultatom 5:0 na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Čelik je prvi imao veliku priliku za pogodak. Kapiten zeničke ekipe Anel Dedić je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, Vladan Kovačević je bio savladan, ali je lopta uzdrmala samo prečku.

Loading...

Sarajevo je zaprijetilo u 10. minutu kada je atraktivno pokušao Benjamin Tatar, ali nije bio precizan.

Tatar je bio precizniji u 21. minutu kada je preciznim udarcem krunisao lijepu akciju domaće ekipe.

Taj pogodak je šokirao gostujuće igrače koji su samo tri minuta kasnije primili i drugi pogodak.

Mersudin Ahmetović je primio loptu na centru, prošao dvojicu protivničkih igrača i rutinski pogodio u svom 100. nastupu u dresu Bordo tima za 2:0.

U 32. minutu na semaforu je stajalo 3:0. Nakon kornera Amar Rahmanović je glavom pronašao Tatara u petercu gostiju, a on iz okreta pogađa za 3:0.

U samom finišu prvog poluvremena Tatar je pokušao uzvratiti asistencijom za Rahmanovića, ali je golman gostiju Fikret Karajbić bio siguran nakon udarca “desetke” Sarajeva.

U 59. minutu susreta vidjeli smo najljepši pogodak na susretu. Nakon kornera Karajbić je boksovao loptu koju je na 20 metara od gola sačekao Anel Hebibović i potom iz voleja pogodio za 4:0.

Peti pogodak na meču postignut je samo četiri minuta kasnije. Aladin Šišić je prošao po desnoj strani i ubacio, a Rahmanović iz voleja sa desetak metara zakucava loptu u mrežu Čelika za konačnih 5:0.

Ovom pobjedom Sarajevo je napravilo veliki korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Bordo tim sada ima sedam bodova prednosti u odnosu na Zrinjski. Mostarci susret 30. kola igraju u subotu kod kuće protiv Radnika.

(Klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!