Sport

UEFA odbacila nepravilnosti u slučaju oko Moraeša

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je žalbu Fudbalskih saveza Portugalije i Luksemburga na prestup oko nastupa naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša za selekciju Ukrajine.

Iz Niona su saopštili da je Disciplinska komisija UEFA odbila njihov zahtjev da utakmice, u kojima je Moraeš igrao za Ukrajinu u Lisabonu (0:0) i u Luksemburgu (1:2) u kvalifikacijama za EURO 2020, naknadno registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

Loading...

Iz FS Portugalije i Luksemburga su smatrali da Moraeš nije ispunio uslove da igra za reprezentaciju Ukrajine, odnosno da nije po pravilima proveo pet godina u nizu na teritoriji te zemlje.

Napadač Šahtjora iz Donjecka u Ukrajini ukupno je šest godina i 10 meseci, s “izletom” u Kinu poslije četiri godine i sedam mjeseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna “samo” 183 dana u kontinuitetu.

Poslije dva kola u B kvalifikacionoj grupi vodi Ukrajina sa četiri boda, Luksemburg ima tri, Portugalija dva, Srbija jedan iz jednog meča u Lisabonu (1:1), Litvanija nema nijedan.

Tim Mladena Krstajića napredni meč igra baš u Ukrajini, 7. juna u Lavovu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!