Politika

PDP: Marina Pendeš će predati godišnji nacionalni program za NATO

Iz Partije demokratskog progresa saopćili su da će već naredne sedmice biti potvrđena izjava Bakira Izetbegovića da je sa partnerima, SNSD i HDZ, pronašao način da se aktivira MAP i formira novi Savjet ministara.

Loading...

“Dodik sada lažno i perfidno optužuje opoziciju, iako su sve i jedan dokument na NATO putu BiH potpisali SNSD-ovi zvaničnici, a uz Dodikov pristanak i odobravanje ministarka odbrane BiH, HDZ-ova Marina Pendeš, će predati Prvi godišnji nacionalni program za NATO, čime se kreće u aktivaciju MAP-a”, rekla je Ana Petrović, portparolka ove stranke.

“Prljavi i sramotni napadi na Mladena Ivanića od strane Milorada Dodika i članova njegovog kabineta smišljeno su skretanje pažnje sa dogovora postignutog u Ankari da BiH aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP)”, kazala je portparol PDP-a Anja Petrović.

“Budući da MAP ne može aktivirati pismo jednog ministra, nego to može učiniti samo novi Savjet ministara, svi Dodikovi potezi prethodnih dana potvrđuju Izetbegovićevu izjavu. Sramotna igra prevrtljivog Dodika je providna i prozrena”, zaključila je Petrović na kraju saopćenja.

(Vijesti.ba)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!