Sport

Radnik remizirao sa Zrinjskim, Krupa slavila protiv Zvijezde 09

Odigrana su još tri meča 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, među kojima je onaj u Mostaru između Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine imao najveću pažnju javnosti.

Aktuelni prvak BiH imao je imperativ pobjede nad gostima, budući da je Sarajevo, lider tablice, savladalo Čelik sa 5:0 i tako bodovnu razliku privremeno podiglo na sedam poena.

Loading...

Po nešto hladnijem vremenu i vrlo teškom terenu – publika je Pod Bijelim brijegom mogla da vidi jako dobru fudbalsku predstavu, koja je okončana bez pobjednika, 1:1.

Početak susreta pripao je gostima koji su vrlo motivisani došli u Mostar, budući da imaju šansu da izbore Evropu naredne sezone. Ipak, Zrinjski je kako je prvo poluvrijeme odmicalo – preuzeo kontrolu, zaprijetio nekoliko puta – ali nije bilo golova.

U nastavku susreta – mnogo bolja igra, golovi i mnoštvo dešavanja. Prvo je Gojković u 57. minuti donio prednost domaćoj ekipi, poslije kojeg su se izabranici Blaža Sliškovića i opustili, što su gosti kaznili. Igrala se 73. minuta kada je Maksimović poravnao na 1:1, a samo nekoliko minuta ranije – Radnik je bio blizu gola, no udarac je zaustavila prečka.

Tri minute nakon poravnanja – penal za Zrinjski, ali je Lucić zaustavio udarac Filipovića. U 79. minuti Radniku je poništen gol, a arbitar meča Peljto je prosudio da je Simonović kod skoka faulirao golmana Zrinjskog.

Obje ekipe su do konca meča pokušale doći do gola za pobjedu, međutim ostalo je 1:1.

Radnik je ovim remijem “pogurao” FK Sarajevo do titule prvaka Bosne i Hercegovine. Razlika između ove dvije ekipe je sada šest bodova, a tri kola su ostala do kraja. To u računici znači da timu sa Koševa nedostaje samo jedna pobjeda – jer su na njihovoj strani i omjeri iz međusobnih duela.

Krupa je sa 2:0 slavila protiv Zvijezde 09, dok je Široki Brijeg sa 4:0 deklarisao Slobodu. Tri puta je strijelac bio Jurić, a jedan gol je upisao Marković.

Sutra su na rasporedu mečevi Željezničar – Mladost i GOŠK – Tuzla City.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!