Magazin

Sve što treba da znate o BDSM-u, a ne smijete da pitate

Još uvijek ima puno dezinformacija i mnogi koji bi mogli biti zainteresovani za istraživanje ovog polja nisu sigurni odakle bi započeli.

BDSM (bondage, dominance, sadism and masochism) seks je danas popularniji nego što je ikada bio.

Loading...

Za početak, BDSM je akronim koji označava vezanost i disciplinu, dominaciju i pokornost, a sadizam i mazohizam predstavljaju osjećaj zadovoljstva od gledanja ili nanošenja boli drugoj osobi (što može uključivati udaranje, šibanje, kroz igranje uloga…).

U osnovi, ova vrsta seksa predstavlja izraz za različite vrste igara koje često (ali ne uvijek) uključuju uspostavljenu dinamiku moći. Ono što treba da znate prije nego što se upustite u BDSM objasnili su seksualni terapeuti.

Istražite sve o BDSM-u

Nemojte žuriti. Prvo istražite zbog čega vas BDSM zanima i kako se sigurno uključiti u ovu igru. Popričajte sa ljudima koji upražnjavaju BDSM, pročešljajte veb, istražite „igračke“ kojima se oni koji ga upražnjavaju služe.

Kako razgovarati o BDSM-u

Ako ste u vezi i želiteda razgovarate o ovoj temi sa svojim partnerom ili supružnikom, ali ne znate kako, stručnjaci imaju nekoliko savjeta koji će vam pomoći da stvari idu glatko.

Budite jasni o svojim mislima i željama. Pričajte u intimnom okruženju, poput kreveta, prije ili poslije seksa, ili započnite razgovore izvan spavaće sobe. Vrlo je bitno dati partneru vremena da i on razmisli o ovoj temi.

Jasno izrazite svoje želje kako biste osigurali da ste vas dvoje na istoj talasnoj dužini.

Dok govorite, koristite jasne i konkretne izraze za opisivanje onoga što želite od svog partnera.

Bitna je komunikacija

Za mnoge ljude, razgovor o seksu ili drugim erotskim temama može biti neprijatan, ali nema načina da se sigurno uključite u BDSM bez iskrenog razgovora sa svojim partnerom.

“Morate razgovarati o BDSM-u prije nego se upustite u njega. Zvuči jednostavno, ali naše društvo još uvijek ima tabu teme kada je riječ o seksu. Popričajte s partnerom o seksualnim iskustvima, željama, fantazijama i stvarima koje ga zabrinjavaju, o poštovanju granica i pristanku”, rekao je seksualni terapeut i psihoterapeut Dejvid Ortman.

Ako vi ili vaš partner imate poteškoća s tim razgovorom, možda trenutno niste spremni za BDSM.

Pristanak je preduslov

Ukoliko nema pristanka, to nije BDSM, već zlostavljanje. Pitajte partnera postoje li neke granice, šta želi da se dogodi i šta ne želi da se dogodi, zatim da li je to praktikovao ranije. Dakle, komunikacija i pregovaranje čine pristanak.

Budite otvoreni za pregovore

Niko ne može da dobije baš sve što želi. Ako vaš partner pristane na dio onoga što vam je zanimljivo, zahvalite mu na njihovoj spremnosti. Budite i vi spremni da mu uzvratite i pitajte ga o njegovim željama u spavaćoj sobi.

Mali koraci

Ako ste početnik, polako zaronite u BDSM, a zatim pređite na malo ekstremnije verzije. Naprimjer, počnite povlačenjem kose i laganim udaranjem. Kasnije možete započeti i sa drugim aktivnostima za koje smatrate da su prijatne vama i vašem partneru. Vremenom možete uvesti rekvizite i razna seksualna pomagala.

Ne zaboravite da poslije ove igre budete nježni prema svom partneru, kako se ne bi osjećao loše. Takođe, „opipajte“ da li je partner na ovo pristao samo da bi vama udovoljio, ili i on dijeli vaše fantazije.

Porazgovarajte o tome da li mu se novo iskustvo dopalo i da li je uživao.

Osim toga, treba da zate da BDSM ne prati uvijek bol. Naravno, neke aktivnosti BDSM-a, kao što su bičevanje ili šibanje, mogu uključivati ​​fizičku bol, ali to nije ono u čemu je poenta. Poenta je u tome da probate nove stvari koje će dodatno začiniti vaš seksualni život.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!