Svijet

Čuvar parka preživio napad lavova

Afrički lavovi napali su iskusnog čuvara, koji srećom, poslije petosatne operacije, nije u životnoj opasnosti.

Napad se dogodio pred otvaranje Parka Serengeti u Hodenhagenu, oko 80 kilometara južno od Hamburga, u Njemačkoj, neposredno pošto su lavovi kastrirani.

Loading...

Novinska agencija DPA prenosi da je čuvar napadnut jer je u vrijeme hranjenja ušao u ograđeni prostor za lavove. Kolege su uspjele da ga odvedu na sigurno, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu.

Čuvar ima 24 godine, ali radi već četiri, pa se smatra iskusnim, piše Bild.

Mladić je teško povrijeđen, lavovi su mu polomili rebra, povrijeđene su mu ruke i noge, a ima i veliku ogrebotinu na grudima. Operisan je i nije u smrtnoj opasnosti. Ljekari navode da neće osećati posljedice napada.

Baba i Vurm su lavovi stari po 11 godina, a srećom završavali su obrok prije napada, odnosno bili su već siti, pa je sve završeno bez fatalnog ishoda.

Afrički lavovi imaju oko 280 kilograma i mogli su ozbiljno da ga povrede. Čuvar je ušao u spoljni dio staništa, misleći da su životinje zatvorene, što je bila greška.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!