Sport

Slobodu od licence dijeli 120.000 KM

Tuzlanska Sloboda dobiće licencu, poručili su članovi Upravnog odbora kluba koji je uz Čelik i Krupu dobio odbijenicu Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH za nastup u BH Telecom Premijer ligi BiH, ali i UEFA takmičenjima ako ih izbori u narednoj sezoni.

Klub sa “Tušnja” zakočila su dugovanja prema bivšim uposlenicima, uglavnom igračima. Između ostalih, navodno novac nije isplaćen bivšim fudbalerima Mladenu Veselinoviću i Harisu Mehmedagiću. Sporna je bila i situacija u vezi s potraživanjima koja je imao Amer Ordagić, a dugova je bilo i prema nekadašnjem uposleniku Ismetu Džananoviću. Tuzlaci imaju neizmirene obaveze i prema Poreznoj upravi Federacije BiH u iznosu od oko 64.000 KM, te se procjenjuje da za prevazilaženje trenutnog problema sa licencom treba da plate oko 120.000 KM.

Loading...

“Aktuelna Uprava FK Sloboda Tuzla zatekla je određeno stanje u klubu, povukla odgovarajuće poteze, te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije. Upravni odbor FK Sloboda Tuzla se obavezao da će ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije”, saopšteno je iz FK Sloboda Tuzla.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!