Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Šta će biti izgrađeno na lokaciji stare Banjalučke hirurgije?

BANJALUKA – Nakon preseljenja banjalučke Hirurgije na Paprikovac, zemljište u centru grada ostalo je otvoreno za planiranje novih stambenih objekata i drugih sadržaja. Zemljište je u vlasništvu Univerzitetskog kliničkog centra, sa kojim Grad Banjaluka dogovara izgled novog regulacionog plana i, kako su rekli, “doktorskog naselja”.

Namjera rukovodstva UKC je da dio stanova u tom naselju dodijele doktorima kako bi ih motivisali da ostanu i rade u Banjaluci. Rješavanjem stambenog pitanja zadržali bi se neophodni kadrovi, kažu u Kliničkom centru.

“Možda ćemo da pravimo stanove, da zadržimo kadar i da stanovi budu u vlasništvu Kliničkog centra odnosno Vlade Republike Srpske, a da se daju na korištenje zdravstvenim radnicima, ljekarima i gostujućim profesorima”, rekao je Vlado Đajić, direktor UKC Banja Luka.

Regulacioni plan je u fazi prednacrta, a još se razgovara o željama i prostornim mogućnostima na toj lokaciji. Pošto je prostor u centru grada i veliki građevinski poduhvat, ostatak zemljišta bio bi ponuđen investitorima putem licitacije.

“Ne možemo definisati njihove stavove tj.potrebe Kliničkog centra. Gradu je interesantno da ima jednu poprječnu i jednu uzdužnu saobraćajnicu, kao i parkovsku površinu. Potrebe i zahtjevi Kliničkog centra biće ispoštovani”, naveo je Slobodan Stanarević načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje.

Usvajanje regulacionog plana očekuje se krajem ljeta. Gradu je najbitnije da uspostavi dobru saobraćajnu komunikaciju u blizini Gimnazije i obezbijedi dio parking mjesta za trenutne potrebe i buduće naselje.

“Ločično je očekivati, s obzirom na okruženje da se nastavi matrica susjednih zgrada. Na tom prostoru postoji ozbiljan problem i saobraćaja i parkiranja. Veliko je zagušenje kod Doma zdravlja, problem su uske saobraćajnice kao i nedostatak parking prostora. Očekujem da bi to trebale biti neke osnovne smjernice, a o detaljima je rano govoriti”,  naveo je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Grad bi uskoro mogao dobiti i novi izgled na još tri lokacije: Paskulinoj ciglani, staroj auto školi Krajina i mjestu gdje je nekada bila Banjalučka mljekara.

(RTRS)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button