Privreda

Stranci zapošljavaju petinu radnika u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj posluju 262 strane podružnice koje zapošljavaju 27.481 radnika, a najviše ih je iz Srbije, Italije i Slovenije.

Loading...

Ovo su najnoviji podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske za 2017. godine po kojima su preduzeća, strane podružnice, ostvarile ukupan promet od 4,5 milijarde konvertibilnih maraka i učestvuju sa 26,7 odsto u ukupnom prometu privrede Republike Srpske. To pokazuje koliko je značajno njihovo učešće u ukupnoj privredi Republike Srpske.

U ukupnom broju stranih podružnica najviše ih je u području prerađivačka industrija 40,5 odsto i trgovina na veliko i malo 24,8 odsto. Zapošljavaju 19,7 odsto od ukupnog broja zaposlenih u Srpskoj.

Strane podružnice, u kojima najveće učešće u kapitalu imaju države članice Evropske unije, angažuju 65 odsto od ukupnog broja zaposlenih u ovim kompanijama.

Srbija u Srpskoj ima 69 podružnica u kojima radi gotovo 5.000 radnika, Italija ima “svojih! 23 kompanije u kojima radi više od 3.700 radnika, a firmi sa kapitalom iz Slovenije ima 20 i u njima je zaposleno više od 3.600 radnika.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!