Sport

Nadal preko Ože-Alijasima do četvrtfinala

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal savladao je Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Madridu.

Rafael Nadal je pred domaćom publikom u Madridu uspio da savlada kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima, rezultatom 6:3, 6:3 za jedan sat i 39 minuta igre.

Prvi set je počeo nekako mirnije, oba tenisera su uspijevala da osvajaju poene na svom servisu, sve dok Nadal nije uspio da iznenadi Ože-Alijasima i uzme brejk pri rezultatu 4:3, pa je na svom servisu uspio da dobije prvi set.

Iako to rezultat ne pokazuje, Rafael Nadal je u drugom setu igrao značajno bolje nego u prvom, a takođe je interesantno da je osamnaestogodišnji teniser napravio čak 30 grešaka, što je neprihvatljivo kada se igra protiv igrača kao što je Rafa Nadal.

U tom drugom setu je Nadal ispustio jedan brejk, ali je zato napravio dva, pa kada se činilo da će lako pobijediti u posljednjem gemu i osvojiti meč, pogrešio je pri izlasku na mrežu i poklonio prednost Ože-Alijasimu, koji to nije iskoristio napravivši dvije servis greške.

Nadal je taj poklon objeručke prihvatio i zasluženo slavio sa 2:0 i plasirao se u narednu rundu Mastersa u Madridu.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!