Nauka i tehnologija

Prointer ITSS osvojio HPE nagradu za inovativnost

Prointer ITSS iz Banjaluke je dobitnik nagrade za inovativnost globalnog IT lidera kompanije HP Enterprise.

Priznanje je našoj domaćoj kompaniji dodijeljeno na partnerskoj konferenciji u Sarajevu za uspješnu poslovnu saradnju i inovativnost u kreiranju poslovnih rješenja. Iz HPE-a naglašavaju da je Prointer imao hrabrosti da svojim korisnicima predstavi i implementira nova rješenja koja donose značajne uštede i efikasnost.

Thumbnail

“Ta rješenja zaista do sada nisu bila dostupna na tržištu. Korisnici su dobili hiper konvergentno rješenje koje kombinuje servere, skladištenje podataka i mrežu u jedan uređaj na bazi HPE tehnologije.”, rekao je Adnan Bratanović, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise za Bosnu i Hercegovinu.

Iz Prointera naglašavaju da je u pitanju još jedna nagrada koja potvrđuje kvalitet njihovog rada. Posebno je važna, jer dolazi od tržišnog lidera koji je i u proteklih godinu dana na naše prostore donio brojna rješenja koja pomažu uspješnijem radu naših kompanija.

“Serveri i vSAN rješenja zaista su našoj domaćoj kompaniji iz sektora telekomunikacija značajno pomogli u svkodnevnom radu. Upravo je to bio rezultat zajedničnih napora HPE-a i Prointera da još naprednijim tehnologijama napravimo novi iskorak. Zato i današnje priznanje obavezuje da sličnim potezima mijenjamo društvo, našu privredu i javni sektor kako bi nastavili da idu u korak s vremenom.”, istakao je Vlatko Vukotić koji je u ime kompanije Prointer ITSS preuzeo nagradu.

Thumbnail

Prointer je prošle godine nagrade za svoj rad dobio i od drugih značajnih IT kompanija kao što su Check Point i Microsoft koji je našu domaću kompaniju proglasio i za partnera godine. Pored dodjeljenih priznanja, na današnjoj partnerskoj konferenciji u Sarajevu, HPE je predstavio svoje nove proizvode i otvorio diskusiju o aktuelnim tehnološkim i poslovnim trendovima u IT sektoru.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!