Privreda

Simens ukida 10 hiljada radnih mjesta

Njemački proizvođač industrijske opreme Simens najavio je da će ukinuti oko 10.000 radnih mjesta u sklopu velikog restrukturiranja poslovanja, koje će uključiti i odvajanje poslovanja u oblasti nafte, gasa i električne energije i stvaranje novih područja rasta.

Loading...

Kompanija je kasno u utorak saopštila da će izdvojiti svoje odjeljenje koje proizvodi turbine za električnu energiju u nezavisnu kompaniju kako bi povećala preduzetničku slobodu tog ogranka, dok će u svojim preostalim operacijama krenuti sa procesom smanjenja troškova, prenosi agencija AP.

Iz Simensa poručuju da će zadržati značajan udio od manje od 50 odsto u izdvojenoj kompaniji i da će novoofomirani entitet takođe preuzeti većinski 59-procentni Simensov udio u kompaniji Simens Gamesa, koja se bavi obnovljivim izvorima energije.

Nova kompanija će zapošljavati 80.000 ljudi i imaće godišnji prihod od 30 milijardi dolara.

Izvršni direktor Simensa Džo Keser je najavio i sveobuhvatno smanjenje troškova s ciljem povećanja profitabilnosti u preostalim oblastima poslovanja, koje se protežu od automatizacije fabrika do energetske infrastrukture.

Simens planira da do 2023. godine smanji troškove za 2,2 milijarde dolara kroz ukidanje 10.400 radnih mjesta, uglavnom u administraciji.

Istovremeno, kompanija planira da otvori 20.500 novih radnih mjesta do 2023. godine.

Simens je, takođe, saopštio danas da je njegov neto profit pao na 1,92 milijarde evra u prvom tromesječju ove godine sa 2,02 milijarde evra iz istog perioda prošle godine.

Prihodi su porasli za četiri odsto na 20,93 milijarde evra.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!