Politika

Stevandić: Izetbegović i Komšić se nadaju da će natjerati Srpsku na poniznost

BIJELJINA – Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić izjavio je večeras da su pred Republikom Srpskom i cijelim Balkanom veliki izazovi i da je važno očuvati jedinstvo i dogovor o vitalnim nacionalnim i ekonomskim pitanjima.

“Ti interesi su da mladi ostanu na ovom području, jačanje privrede i bolja organizacija Republike Srpske, kako državne uprave, tako i privrednih aktivnosti”, rekao je Stevandić Srni nakon Izborne skupštine Gradske organizacije Ujedinjene Srpske u Bijeljini na čije je čelo izabran ekonomista Milan Trninić.

Loading...

Stevandić je naveo da je 80 odsto ljudi u Republici Srpskoj van političkih partija i da Ujedinjena Srpska računa i na tu snagu i smatra da može dati doprinos da se zajednički pronađu najbolja rješenja za budućnost Srpske.

Kada je riječ o nivou BiH, Stevandić ocjenjuje da lideri SDA Bakir Izetbegović i DF-a Željko Komšić krše zakone nadajući se da će natjerati Republiku Srpsku na poniznost.

“Mi smo prekinuli sa podaničkom praksom i insistiramo na sprovođenju zakona. Treba da odgovaraju oni koji ne sprovode zakone, a to nije Republika Srpska koja je čista u svemu, prva je formirala vlast i ispoštovala sve zakonske procedure, dok su Izetbegović i Komšić prekršili sve zakone u nadi da će nas natjerati da budemo ponovo ponizni”, rekao je Stevandić.

Stevandić poručuje da se to neće dogoditi.

“Mi ćemo biti ponosni i zahtijevaćemo sve što Republici Srpskoj pripada na nivou BiH, predsjedavajući i tri ministra u Savjetu ministara, sve prema izbornom rezultatu da bude u vlasništvu Srpske, a ne podanika Izetbegovića, Komšića i ostalih”, naveo je Stevandić.

Predsjednik Gradske organizacije Ujedinjene Srpske u Bijeljini Milan Trninić rekao je Srni da više od 250 okupljenih na izbornoj skupštini, koja je održana u hotelu “Drina”, svjedoči da su građani prepoznali novu energiju i želju ove stranke da maksimalno radi za bolji život građana Bijeljine i posebno na zaustavljanju migracije.

On je najavio širenje članstva Ujedinjene Srpske i nastavak dobre saradnje sa drugim strankama koje su im pružile podršku i na večerašnjem skupu.

“Naša kampanja pred lokalne izbore naredne godine već je krenula, a cilj nam je osvajanje jednog ili dva odbornička mjesta kako bismo postali parlamentarni i u Bijeljini”, poručio je Trninić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!