Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Višković: Srpskoj za zaobilaznicu kod Doboja 150 miliona evra

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Sarajevu da je u razgovorima sa predstavnicima EBRD-a dogovoreno oko 210 miliona evra za BiH, od kojih 150 miliona za Republiku Srpsku, a 60 miliona za Federaciju BiH za izgradnju obilaznice oko Doboja na Koridoru “Pet ce”.

Višković je izjavio novinarima na Godišnjem skupu direktora EBRD-a da je ovo pitanje, koje je bilo u zastoju nekoliko mjeseci, definitivno sinoć usaglašeno. 

On je istakao da je Republika Srpska dostavila EBRD-u preliminarni pregled projekata koje želi da realizuje i očekuje da se EBRD u najkraćem roku izjasni oko toga. 

“To su neki infrastrukturni i projekti iz obnovljivih izvora energije, odnosno energetski projekti. Republika Srpska ima namjeru da u narednom periodu gradi objekte koji bi proizvodili oko hiljadu megavata električne energije iz obnovljivih izvora i nadam se neće izostati i finansiranje. EBRD je zainteresovan da finansiura projekte iz oblasti zelene energije, odnosno obnovljivih izvora”, istakao je Višković. 

On je izrazio nadu da će skup EBRD-a u Sarajevu donijeti velike koristi Republici Srpskoj i BiH, jer su već dogovoreni neki projekti.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button