Region

Vozač autobusa: Mogao sam da udarim u kuću ili da pokupim ljude! VIDEO

“Autobus je u jednom trenutku prosto podivljao, krenuo je nekontrolisano da se kreće, skoro 100 kilometara na sat. Kako nikako nisam mogao da ga zauzdam i zaustavim, gledao sam gdje će biti najmanja šteta, udario sam u neki parkirani automobil i praktično se zakucao u kuću”, rekao je za “Blic” vidno potresen vozač autobusa Dragoslav K.

Ovaj teški saobraćajni incident samo pukom srećom se nije završio tragično.

Loading...

“Bilo je zeleno svjetlo na semaforu, ko zna šta bi se desilo da nije bilo tako. Poslije sam mogao da biram ili da se zakucam u kuću ili da pokupim ljude”, dodao je vozač koji je još u šoku.

Autobus na liniji 20 se kretao iz pravca Bulevara kralja Aleksandra i kada je vozilo podivljalo, vozač je praktično imao samo dve solucije: da krene nizbrdo i dobije dodatno ubrzanje, ali i naleti na veoma prometnu saobraćajnicu prepunu pješaka, ili da ide uzbrdo i pokuša da uspori i negdje se “prinudno zaustavi”.

Ovaj mlađi vozač odabrao je drugu opciju i praktično ljudima “ušao u kuću”. Međutim, na taj način spasao je oko 15-tak putnika koliko ih je bilo u vozilu, ali i pješake na ulicama i vozače u okolini.

“Začuo sam jedan, pa drugi udarac, uslijedila je eksplozija, pomislio sam da je bomba”, ispričao je za “Blic” D. Z. vlasnik radnje u koju je uletio autobus.

Kako kaže, vozilo se zaustavilo na par metara od prostorije u kojoj se nalazio.

“Da sam bio u drugoj, ko zna kako bih prošao. Izašao sam odmah napolje i imao šta da vidim. Vozač je otvorio vrata, a prva je izašla jedna žena koja je zapomagala od bolova. Odmah sam prišao da joj pomognem, baš kao i ostalima dok nisu stigle ekipe Hitne pomoći”,  ispričao je D. Z.

Kako je i sam vozač ispričao, svi vjeruju da je do nesreće došlo zbog čuvene iberture ili iberturaže koja dovodi do nekontrolisanog ubrzanja autobusa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!