Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Dostaviti kompletne podatke o plati zaposlenih od 1994. do 2017.

BIJELJINA – Fond PIO Republike Srpske apeluje da poslodavci koji još nisu dostavili kompletne podatke o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine to mogu učiniti do kraja ove godine u nadležnim poslovnicama, a protiv onih koji to ne urade podnijeće prekršajne prijave radi zaštite prava osiguranika.

Iz Fonda PIO je saopšteno da su tri i po mjeseca od kada je obavijestio poslodavce o broju nedostajućih podataka razultati poboljšani.

“Poziv poslodavcima imao je solidan odziv. To je, uz pojačano angažovanje i rad zaposlenih u Fondu PIO sa poslodavcima i Poreskom upravom, doprinijelo da početni broj od 37.889 uplatilaca doprinosa sa neuredno predatim podatkom o plati zaključno sa 31. avgustom bude smanjen na 28.336”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, broj podataka o plati za zaposlene koje poslodavci nisu blagovremeno ili u cjelini dostavili je sa 289.012 na dan 15. maja smanjen do kraja avgusta na 197.752.

“Ti podaci su bitni jer utiču na određivanje i visinu penzije”, napominje se u saopštenju.

Iz Fonda podsjećaju da je podatak o plati koji je dostavljan Fondu PIO u formi obrasca M-4 bio važeći do 31. decembra, nakon čega je zamijenjen obrascem 1002 koji se dostavlja Poreskoj upravi.

“Spisak poslodavaca sa brojem nedostajućih podataka o plati objavljen je na internet stranici Fonda 16. maja ove godine. Uplatioci su, radi lakšeg pregleda, razvrstani u foldere prema nadležnim filijalama, a potom i u manje foldere po poslovnicama, u okviru nadležne filijale”, navodi se u saopštenju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button