Region

Pokvario se brod, 250 putnika zarobljeno na pučini

Putnički brod talijanske brodarske firme SNAV koji plovi na liniji Ankona-Split nedaleko od Žirja se pokvario. Na brodu je oko 250 putnika i vozila.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20:30 sati iz Ankone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split, ali nešto prije dva sata ostao je bez pogona, javlja Slobodna Dalmacija.

Loading...

Brod se trenutno nalazi oko 10 nautičkih milja jugozapadno od Kornata. Situacija je vrlo neugodna jer veliki valovi talasaju brod, a prema dostupnim informacijama na brodu za sada nema povrijeđenjh.

“Mi smo agencija koja vrši posao za brodara i nama je cilj da taj brod dođe u Split te da se ti putnici iskrcaju”, rekli su za Index iz splitske kancelarije SNAV-a. 

Prema trajektu su upućena dva remorkera. Akciju spašavanja trajekta “Aurelia” preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. 

Prema posljednjim informacijama zbog loših vremenskih prilika, odnosno zbog jakog juga, dva “Brodospasova” tegljača koja su jutros isplovila prema trajektu, morala su se vratiti u šibensku luku, piše Jutarnji.hr.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!