Društvo

U ponedjeljak dodjela dozvola za korištenje 4G mreže

SARAJEVO – Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ dodijeliće u ponedjeljak, 8. aprila, dozvole za korištenje radio-frekventnog spektra za pružanje elektronskih komunikacionih usluga putem mobilnih pristupnih sistema, odnosno 4G mreže.

Loading...

Iz ove agencije najavljeno je da će dozvole uručiti predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić u 12.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Zvizdić i direktor Regulatorne agencije za komunikacije Predrag Kovač su 11. marta novinarima u Sarajevu rekli da je Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio Prijedlog odluke o dozvolama za korištenje radio-frekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema.

Oni su tada pojasnili da su operateri dužni da obezbijede pokrivanje minimalno 90 odsto teritorije BiH i 98 odsto ključnih putnih pravaca u BiH, kao i da su telekom-operateri u budžet BiH na ime dodijeljene dozvole dužni da uplate naknade u visini od 17,5 miliona KM u pet jednakih rata od 2019. do 2023. godine.

Tada je rečeno da bi BiH trebalo da za period trajanja ovih dozvola, u narednih 15 godina, u budžet inkasira oko 300,8 miliona KM.  

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!